Jeg tenkte jeg skulle snakke litt om dette med iPhone foto igjen. Jeg blir liksom ikke helt ferdig med det. Nå som iPhone 14 er i anmars, blir det spennende å se hvilke oppgraderinger som gjøres med selve kamerabiten i telefonen. Jeg bruker fremdeles min gamle iPhone 11 som har tjent meg godt de siste årene, og jeg føler at jeg får ganske ok resultater med den. Men.. Tone (kone) har akkurat fått seg en iPhone 13, og jeg ser helt klart at her har det skjedd mye siden iPhone 11.

Litt bakgrunn

Jeg sleper rundt på en tung kamerabag og en bag med stativer og blitser når jeg er på jobb. Det sitter litt langt inne å dra rundt på den samme tunge bagen når jeg har fri, og jeg bruker derfor ofte min iPhone som kamera, jeg har den jo uansett i lomma. Er man litt nøye med utsnitt, komposisjon, lysforhold osv, så gir den gamle iPhonen min ganske imponerende resultater. Foreløpig kan den nok ikke på langt nær erstatte mine kameraer, men du verden så morsomt og lettvint det er! En annen ting som kanskje er like viktig, folk er vant til å se at det blir tatt bilder med telefoner, og er ikke på langt nær så skeptiskte til å være en del av et bilde i forhold til hva de ville vært om jeg adde stått der med et stort kamera –et stort pluss om man liker å ta streetfotos.

Alt i et løsning..

For å redigere bilder finnes det en haug av apper som gjør nytten. For de fleste vil nok den innebygede redigeringsfunksjonen i telefonen være mer enn nok, men jeg foretrekker å bruke det jeg er vant til, nemlig Adobe Lightroom Mobile. Det betyr at jeg kan ta bildet, redigere bildet med det samme proffe programmet jeg pruker på mac’en, og i tillegg eksportere for bruk i forskjellige sosiale medier, bloggposter eller gallerier. 

Litt pepper har det blitt

Mange av mine kolleger har kommet med pepper i forhold til at jeg liker denne formen for fotografi, det enkle kan ofte være det som skal til for å være mer kreativ? Jeg husker godt tilbake til 2012/2013 hvor jeg byttet til speilløse kameraer, og hvor mange mente at speilløst aldri ville kunne erstatte et skikkelig speilreflekskamera. Jeg tviholdt på min mening om at dette var fremtiden, og i dag er det flere og flere av de kjente kameraprodusentene som legger ned produksjonen av speilreflekskameraer. Speilløst har overtatt det profesjonelle markedet fullstendig. Så med det i bakhodet fortsetter jeg å kose meg med å ha kameraet som bare veier 300 gram i lomma, en liten maskin som egentlig gjør alt jeg trenger når jeg fotograferer på fritiden 🙂 For hvem vet…..