For den som har fulgt litt med i timen rundt sosiale medier for fotografer, så flykter nå fotografene fra Instagram til Vero. Vero er et nettverk som har mye større fokus på bilder og annet kreativt innhold, og er den nye tumleplassen for fotografer fra hele verden.

Vero Vs. Instagram

Instagram har etterhvert blitt mer og mer algioritmestyrt, og man ser ikke lenger det man har lyst til å se selv. Det er algoritmene som bestemmer hva man skal få se, og det bombarderes med reklame for hver annen og tredje post. Det tar bort en del av fokuset fra det man egentlig er på Instagram for, nemlig vise frem sine egne bilder, se på andres bilder og hente inspirasjon og ideer. Algoritmene sørger også for at innholdet ikke lenger er kronologisk, noe som er utrolig irriterende.

Vero har et kjempefint og oversiktlig grensesnitt, og det er du som bestemmer hva du vil se. Du kan søke på emneknagger, fotografer osv.

Hva jeg liker med Vero

Vero har ingen algoritmer som bestemmer hva jeg skal se. Har du noen gang lagt merke til at du kanskje har gått glipp av et innlegg fra en venn, bare for å innse at Instagram aldri viste det til deg? I stedet viste Instagram deg annet innhold, spesielt sponsede innlegg og annonser. Dette synes jeg er utrolig frustrerende.

Vero presenterer en kronologisk feed som lar meg se innleggene jeg gikk glipp av. Vero husker til og med hvor i feeden jeg slapp og lar meg fortsette derfra.

På Vero er det ingen influensere, og nesten ingen oppmerksomhetsjegere. Det er ingen penger å tjene på Vero, og som et resultat er det langt færre brukere enn på Instagram. Det betyr langt færre aktiviteter som bare har som mål å få mer oppmerksomhet. Brukerne er der for å holde kontakt med kolleger, få nye kontakter, samt se bilder og annet interessant innhold.

Det er ingen roboter. Hvis noen liker innlegget eller legger igjen en kommentar, kan du være ganske sikker på at det var et menneske som så og kommenterte innlegget.. Jeg vil heller ha 20 ærlige likes og kommentarer fra ekte mennesker enn 1000 likes fra roboter.

Vero er kjemisk fri for annonser, bare ekte innhold. Vero sa en gang at bare de første en million kontoene vil være gratis, og etter det kan brukerne måtte betale for tilgang. Foreløpig er appen gratis å bruke, så fremtiden vil vise om det blir en liten avgift. Uansett, jeg er villig til å betale noen få dollar i året for denne flotte appen.

Klikkbare linker og mer. Det er latterlig at Instagram i 2022 fortsatt ikke tillater lenker i innleggene? Hvorfor? Vel, fordi de vil at du skal bli på Instagram og ikke forlate den. Men med Vero er det ikke begrenset til bare bilder eller korte filmklipp. Du kan bare legge ut lenker, musikk, filmer, bøker, apper, spill, steder eller til og med dele en annen profil du liker.

Du har full kontroll over hvem som ser innlegget ditt Med Vero er det ikke behov for separate kontoer. Du kontrollerer hvem som ser innleggene dine gjennom fire enklnivåer: Nære venner, Venner, Bekjente og Følgere og offentlig.

Zooming på Instagram er som en dårlig spøk. På Vero fungerer det som du forventer: zoome inn, du kan se detaljene i bildet i fullskjerm … og panorere deretter rundt for å se resten.

Vero har et flott design. Dette er selvfølgelig subjektivt, men for meg er appen bedre designet enn Instagram.

Dette er bare noen av de tingene jeg synes er flott med Vero, og jeg er ganske sikker på dette nettverket kommer til å vokse seg stort. Så vil tiden vise da….

Besøk min konto, eller følg meg på Vero her: https://vero.co/finnbhansen