Da ble det en Tromsøtur igjen. Vi har vært der mange ganger tidligere, men det oppleves noe nytt hver eneste gang. Denne gangen var det ikke en reinspikka fototur, men navnefest for barnebarn. Uansett, en fridag med leiebil ga rom for en liten fotoutflukt

Ishavskatedralen

Her har vi også vært tidligere, men bygget nærmest innbyr til fotografering med sin spesielle form og flotte linjer. Denne gangen gikk vi ikke inn, men nøyet oss med en runde på utsiden.

Ishavskatedralen i Tromsø

Ishavskatedralen i Tromsø

Ishavskatedralen i Tromsø

Ishavskatedralen i Tromsø

Neste stopp – Fjellheisen

Denne hadde vi ikke tatt tidligere, og det fristet å ta en tur i det flotte være. Som sagt så gjort, vi hoppet på gondolen som tok et stykke opp på fjellet. Jeg forstår hvorfor denne heisen er populær både for fastboende og turister. Utsikten på toppen er slående, og vi var ikke så verst heldige med være heller. Klarvær med litt dis gjorde av vi fikk sånn noenlunde utbytte av utsikten, men fotomessig blir det litt vanskelig å få tatt bilder av de flotte fjellene i bakgrunnen, i allefall med teleoptikk som komprimerer og gjør disen kraftigere. Noen timer ble det på tobben med en kort runde på noen av turstiene. Vi var ikke helt skodde for vandring i fjellet, så vi ruslet ned til kafeen for en kaffe og et stykke eplekake.
Les mer om Fjellheisen her…..

Fjellheisen i Tromsø-Utsiktspunk

Utsiktspunktet hvor Fjellheisen kommer opp i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Utsikt fra Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Tone betrakter utsikten fra utsiktspunkt ved Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Det bygges små varder på platået ved Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Vakkert terreng ved Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Tone betrakter den flotte utsikten fra punkt ved Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Det er flott turterreng fra Fjellheisen i Tromsø

Fjellheisen i Tromsø

Stolpe med veiskilt til forskjellige land ved Fjellheisen i Tromsø

Oldervik

Vi hadde fremdeles god tid når vi kom ned igjen, så vi kunne bruken dagen til enda flere miniutflukter. Neste på listen var å kjøre langs vannet utover mot Skittenelv og Oldervik. Et litt merkelig navn på en elv, den var da ikke så skitten? Det ble en del stopp langs denne ruten for å prøve å fange litt av de mektige fjellene. Igjen, ikke så enkelt på grunn av en del dis, men resultatene ble ikke så aller verst. Vi trodde vi kunne kjøre rundt hele øya, men det var ikke mulig, så endestasjonen ble Oldervik hvor vi måtte snu og kjøre tilbake samme veien som vi hadde kom.

Fjord og fjell ved Skittenelv i Troms

Brygge med fjord i fjell ved Skittenelv i Troms

Skittenelv i Troms

Sandbanke, fjord og flotte fjellformasjoner ved Skittenelv i Troms

Sjøbu i bølgeblekk ved skittenelv i Troms

Gammel sjøbu i bølgeblikk ved Skittenelv i Tromsø

Parkering i Tromsø

Tunnelsystemet er helt genialt med sin store parkeringsplass med plass til 900 biler. Det var mye arbeid som pågikk, så flere av løpene var stengt. Det ga oss noen få utfordringer, men vi fant greit ut av det etterhvert. Tunellene har flott lyssetting, og jeg kunne ikke dy meg med kameraet her heller. Bare for å nevne det, parkering i Tromsø er dyrt, og da mener jeg dyrt. Prisene varierer fra kr. 320,- til kr. 390,- for døgnparkering. Litt mer enn det vi er vant med i Larvik og Sandefjord.

Mye av dagen hadde gått når vi var tilbake igjen i Tromsø sentrum, men det ble jammen tid til en liten fotoutflukt i sentrum også. Nok en gang…. et fantastisk opphold i nordens Paris 

Brygge i tromsø

Brygge i Tromsø sentrum